Kender du mon de sociale medier, din søn eller datter bruger?
Ved du hvilke influencers han eller hun følger og bliver påvirket af?
Har du nogen anelse om, hvad Discord er eller ghosting betyder?
Ved du, hvordan man anmelder krænkende indhold på nettet?
Som forælder kan det være svært at tale med sin teenager eller ung om det, han eller hun oplever på nettet. Du synes måske, at det er for privat eller for kompliceret, fordi du ikke selv har helt styr på den digitale verden. Os Online hjælper dig i gang, for samtalerne er vigtige – især når den unge har en kognitiv funktionsnedsættelse.
Unge bruger meget tid på bl.a. YouTube, Messenger, Instagram og Snapchat. På sociale medier holder de kontakt med venner, møder nye mennesker eller kærester og deler interesser, erfaringer, foto og film. Det er vigtige fællesskaber. Men dobbelt så mange unge med en funktionsnedsættelse oplever mobning, ondskabsfuld adfærd og trusler på nettet sammenlignet med jævnaldrende. Særligt unge med f.eks. autisme, ADHD, udviklingshæmning, CP og hjerneskade er udsatte, fordi de har svært ved at forstå egne og andres grænser.
Løsningen er ikke at undgå sociale medier. Unge skal lære at passe på sig selv og andre i den digitale verden. Med Os Online kan du hjælpe ved at interessere dig for din søn eller datters oplevelser på nettet og sociale medier. Tal om det jævnligt, så du kender til det digitale liv, hvis noget en dag går galt, og I har brug for tillid til hinanden for at håndtere situationen.